Mavrovo tour flyer

ИнформацииПрограмаМапаФормулар за регистрацијаГалерија

Програма за 16 Јуни 2013


Време

Активност

Место

08:00

Подигнување на стартните броеви и пакети за учесниците во проф.маратон

Плоштад Маврово

09:00

Почеток на планинските велосипедски тури (43km и 93km)

Плоштад Маврово

08:30

Поаѓање на организираните автобуси за рекреативните велосипедисти регистрирани за турата околу езерото

Паркинг спроти хотелот Холидеј ин

10:30

Пристигнување на учесниците

Плоштад Маврово

11:00

Отворање на настанот, обраќање на:
- Градоначалникот на Маврово и Ростуше, г. Мукрем Мехмеди
- Директорот на НП Маврово, г. Онер Јакупоски

Плоштад Маврово

11:30

11:30

Почеток на велосипедската тура окoлу Мавровското Езеро (со дополнителна тура по избор во сафари паркот Бунец) 
Почеток на пешачките тури

Плоштад Маврово

15:00

Крај на сите велосипедски и пешачки тури

Плоштад Маврово

15:00

Културна програма:

Плоштад Маврово

16:00

Лотарија  
Церемонија за доделување на награди за натпреварот во планински велосипедизам

Плоштад Маврово

17:00

Заминување на автобусите кон Скопје

Плоштад Маврово16 јуни 2013 година: Придружни активности

Време

Активност

Место

10:00 - 17:00

Слободен пазар

Плоштад Маврово

12:00 - 16:00

Организирана посета во пештерата со водич – пештерата ќе биде отворена за посети од 12:00 до 16:00 часот 
Слободен влез со купена маица Тура Маврово 2013

Пештера Шаркова дупка

10:00 -17:00

Возење со жичарница
Слободно возење со купена маица Тура Маврово 2013

11:30 - 17:00

Културно-музичка програма

Плоштад Маврово


 


Организирано од:

Kingdom of Netherlands Mavrovo National Park Municipality

Спонзорирано од: