Директорот на Ј.У.Н.П. Маврово г-дин Самир Ајдини заедно со вработени во паркот како и претставници на други институции и организации од земјава беа дел од студиска посета во Словенија.

Главниот фокус на оваа посета беше мониторирање на рисот а за време на истата беа споделени значајни информации и искуства од сите учесници.

Повеќе за целите на оваа посета може да прочитате на:

https://sumarite.com/life-lynx-proekt-za-spasuvanje-na-dinarski-i-jugoistocen-alpski-ris/

 

Logos Slider