Во Националниот парк Маврово во хотел Радика во с. Леуново од 30.03.2022 до 31.03.2022 година се одржа технички состанок на претставници на надлежните институции од С. Македонија и претставници на институции и експерти од Словенија и Хрватска вклучени во управувањето со големите месојади. Состанокот го отвори Директорот на Националниот парк Маврово Самир Ајдини кој ја […]

Повеќе →

Здружението за истражување, анализа, стандардизација и сертификација ИАСС Скопје по претходна анализа на компанијата за општествена одговорност, грижа за вработените, грижа за околината, филантропија, посветеност за напредок на општеството како и позитивен пристап во соработката со трети компании одлучии дека Ј.У. Национален парк „Маврово може да се стекне со “Сертификат за општествена одговорност IASS: RES.C […]

Повеќе →

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Гостивар во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина Гостивар на ден 23.02.2022 година (среда) организираа крводарителска акција. Акцијата ќе се спроведе во просториите на ЈП Национален Парк – Маврово во период од 09:00 до 14:00 часот. Општинската организација на Црвен крст Гостивар упатува Апел до сите […]

Повеќе →

Logos Slider