Информација за почеток на сезона за спортски риболов на водите во НП Маврово 2024Почитувани,Ве известуваме дека од 02.02.2024 година (петок) започнува сезоната за спортски риболов на Мавровско Езеро и река Радика во Националниот парк Маврово.Денови кои се дозволени за спортски риболов се:Мавровско ЕзероОд 02.02.2024 година до 01.06.2024 година дозволени денови за риболов се: петок, сабота, […]

Повеќе →

Ве известуваме дека од 01.11.2023 до 31.01.2024 година спортскиот риболов на Мавровско езеро и река Радика со притоки ќе биде забранет. Новата сезона за спортски риболов ќе започне на 01.02.2024 година Исто така ве потсетуваме дека и наредната година риболовнни дозволи ќе се издаваат во Информативниот туристички центар и преку електронскиот систем на НП Маврово […]

Повеќе →

Директорот на Ј.У.Н.П. Маврово г-дин Самир Ајдини заедно со вработени во паркот како и претставници на други институции и организации од земјава беа дел од студиска посета во Словенија. Главниот фокус на оваа посета беше мониторирање на рисот а за време на истата беа споделени значајни информации и искуства од сите учесници. Повеќе за целите […]

Повеќе →

Јавниот повик можете да го превземете ТУКА Барањето за буково огревно дрво и техничка дрвна маса од Бука и Ела можете да го превземете ТУКА Барањето за огревно дрво за физички лица можете да го превземете ТУКА

Повеќе →

Logos Slider