Почитувани, Ве известуваме дека на 03.02.2023 година (петок) се отвора сезоната за спортски риболов на Мавровско Езеро и река Радика во Националниот парк Маврово. Денови кои се дозволени за спортски риболов се: Мавровско Езеро Од 03.02.2023 година до 01.06.2022 година дозволени денови за риболов се: петок, сабота, недела и државни празници. Од 01.06.2023 до 31.10.2023 […]

Повеќе →

Во периодот од 25 до 27.11.2022 година делегација на Националниот парк Mаврово предводена од директорот Самир Ајдини на покана од фондацијата CMCC (Евро-медитерански центар за климатски промени) и DRONBASE а придружувани од меѓународниот експерт за одржлив развој Алберто Погорелц, присуствуваа на тридневна работилница во Лече Италија каде беа презентирани активностите на Ofidia 2 (оперативна платформа […]

Повеќе →

Ве известуваме дека од 01.11.2022 до 02.02.2023 година спортскиот риболов на Мавровско езеро и река Радика со притоки ќе биде забранет. Новата сезона за спортски риболов ќе започне на 03.02.2023 година Исто така ве потсетуваме дека и наредната година риболовнни дозволи ќе се издаваат во Информативниот туристички центар и преку електронскиот систем на НП Маврово […]

Повеќе →

Јавната Установа Национален Парк „Маврово“ согласно своите надлежности и планови за работа, како и годишната програма за работа, денес 26.10.2022г. успешно го заврши   “есенското” порибување на водите на територијата на паркот. Оваа е редовна активност на паркот и истата согласно програмата за порибување се реализира по втор пат оваа година. Првото или “пролетното” порибување за […]

Повеќе →

Logos Slider