Со цел подобро запознавање со активностите на Националниот парк Маврово, a воедно и овозможување поголема вклученост на сите засегнати страни, на 21.12.2011 во хотел „Срна“ во Маврово се одржа уште една работилницата за активностите предвидени со Предлог-планот за управување со Националниот Парк Маврово во рамките на проектот „Заштита на животната средина, економски развој и промоција […]

Повеќе →

На 03.11.2011 година, во просториите на Информативниот туристички центар се одржа работен состанок на кој присуствуваа директорот на ЈУНП Маврово, г-дин Онер Јакупоски, новата амбасадорка на кралството Холандија во Р.Македонија ,г-ѓа Мариет Шурман, градоначалникот на општина Маврово и Ростуша, претставници на хотелите и претставници на велосипедскиот клуб „Енерџи“. На почетокот на состанокот учесниците од македонска […]

Повеќе →

На 5-ти декември 2011 година, во хотел Бистра (Маврово), во рамките на Проектот „Заштита на животната средина, економски развој и промоција на одржлив еко-туризам во НП Маврово” имплементиран од страна на италијанските невладини организации Оксфам Италија и ГВЦ, се одржа јавна расправа за „Предлог-планот за управување со Националниот Парк Маврово“. На овој состанок беа поканети […]

Повеќе →

Logos Slider