Националниот парк „Маврово“ во соработка со Општина Маврово и Ростуша и подршка од УСАИД, ќе одржи серија на обуки за органско собирање на диворастечки растенија во текот на месец јули. Заинтересираните жители на Ошпштина Маврово и Ростуша и Националниот парк „Маврово“можат да се пријават за еднодневна обука во просториите на НП Маврово или на телефон […]

Повеќе →

Текстот е превземен од дневен весник „Дневник“ Автор: Зоран Г. Маџоски Фото: МИА Со венчавка на годинашниот пар Александра Крстевска и Васе Ѓорѓевски во црквата „Св. Петар и Павле“, заврши 40-тото издание на Галичка свадба. Годинава, во двата дена на манифестацијата, присуствуваа околу три илјади гости, кои имаа можност да видат дел од вековната традиција […]

Повеќе →

Под мотото: “Откриј ги планинските богатства на Националниот Парк Маврово- Едно патување, безброј доживувања”,  Од овој викенд па се до крајот на летната сезона, ќе се спроведе кампања за промоција на планинарскиот туризам во Националниот Парк Маврово. Главна цел на кампањата е промовирање на сите ново обележани планинарски патеки кои ЈУНП Маврово во соработка со […]

Повеќе →

Logos Slider