Во Управната зграда на Националниот парк „Маврово“ на 21.08.2014 година се одржа Вториот состанок на Форумот за развој на Европскиот Чартер за Одржлив Туризам при Консултативното тело – Совет на засегнати страни на Националниот парк „Маврово“. На состанокот покрај членовите не советот присуствуваа: Директорот на Националниот парк „Маврово“ Онер Јакупоски и Претставникот на WWF Андреа […]

Повеќе →

Под покровителство на Министерството за Земјоделство, Шумарство и Водостопанство, Регионалното здружение на одгледувачи на овци и кози од западна Македонија, Општина Маврово и Ростуша, Националниот парк Маврово и Факултетот за земјоделски науки и храна, на 03 август (недела) кај Скијачкиот центар во Маврово, по деветти пат се одржа манифестацијата “Ден на одгледувачите на овци и […]

Повеќе →

Во рамките на проектот „Динарски лак’ во Сараево Босна и Херцеговина се одржа тренинг за развој на проекти во заштитени подрачја. Концептот на овој тренинг беше замислен учесниците да се научат на кој начин треба да се размислува во текот на пишувањето на проектот и како да се структуира со цел истиот да биде квалитетен […]

Повеќе →

Logos Slider