[:mk] Националниот парк “Маврово“ продолжи со активностите за одржување и збогатување на рибниот фонд во водите на реката Радика и Мавровско езеро. ЈУНП “Маврово“ , на ден 30.10.2013г.( среда) согласно своите надлежности и планови за заштита, изврши порибување на реката Радика ( на 3 локации), како и на Мавровското езеро( 1 локација). На овие 4 локации, […]

Повеќе →

[:en] Within the frameworks of the study field trip through the parks that are in the Dinar’s Mountain Ridge, this area including the parks from Macedonia, Albania, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Croatia, Kosovo, Slovenia and Serbia, the study field trip realized under the WWF Mediterranean Programme with the financial support of the Ministry of Foreign […]

Повеќе →

[:mk] Угледниот Американски интернет медиум „Huffington Post“ ја стави црквата во вода Св. Никола во Маврово на врвот на најубавите напуштени цркви во светот. Под наслов „Напуштените цркви се мистериозно убави“ освен црквата во Маврово на оваа листа се најдоа фотографии од напуштени цркви од САД, Белгија, Камбоџа, Франција и Ирска. Целата сторија како и […]

Повеќе →
[jw_easy_logo slider_name="Logos Slider"]