[:mk] Македонската Спортско Качувачка Федерација во соработка со Планинска Свеза Словенија а со директна поддршка на ЈУНП Маврово, од 19 до 29 07.2014 организира настан- акција за отворање на нови спортско качувачки насоки на територијата на паркот. Заедничкиот настан има за цел поставување на што повеќе насоки за спортско качување како и промоција на качувачкиот […]

Повеќе →

[:mk] Потребни документи по објавен јавен повик во дневните медиуми Дневник и Lajm Јавниот повик можете да го превземете на следниов линк: Јавен повик за собирање и откуп за други шумски плодови Документите потребни за јавниот повик можете да ги превземете на следниов линк: Барање за договор за откуп за други шумски плодови [:]

Повеќе →

[:mk] На 20.07.2014( недела) во организавија на ПСД Макпетрол и ФПСМ се одржа натпревар во спортско планинарско трчање. Стартот и финишот се од с. Беличица, а патеката која е претходно маркирана и очистена води до врвот Меденица каде што ќе биде поставена последната контролна точка. Овој прекрасен спортски настанот е поддржан од ЈУНП Маврово. Националниот […]

Повеќе →

[:mk] Текстот е превземен од Утрински Весник www.utrinski.mk Автор:  Киро Кипроски Галичник – Голема радост, насмевки на лицата, врутоци на среќа бликаа од душите на галичките невести Ана Гаревска и Маргарита Ивановска и на нивните сопружници Иван Сариевски и Стефан Куковски, по венчавањето во монументалната црква „Свети Петар и Павле“ во Галичник. Тие гордо пред […]

Повеќе →
[jw_easy_logo slider_name="Logos Slider"]