Ве известуваме дека на 04.02.2022 година (петок) се отвора сезоната за спортски риболов на Мавровско Езеро и река Радика во Националниот парк Маврово. Денови кои се дозволени за спортски риболов се: Мавровско Езеро Од 04.02.2022 година до 01.06.2022 година дозволени денови за риболов се: петок, сабота, недела и државни празници. Од 01.06.2022 до 31.10.2022 година […]

Повеќе →

Директорот на Националниот парк Маврово Самир Ајдини денеска оствари средба со Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини на која се разговараше за конечно успешно завршување на постапката за репрогласување на Националниот парк Маврово и донесување на нов План за управување со заштитеното подрачје. На средбата беше договорено дека Министерството за животна средина […]

Повеќе →

Logos Slider