Деновиве се одржаа две работни средби помеѓу партнерските организации од проектот ” Подобрување на управувањето во националните и природните паркови во преку-граничната област”. Менаџментот на ЈУНП Маврово и менаџментот на НП Луна и природниот парк  Кораб- Коритник од Р.Албанија, одржаа две средби на кои покрај меѓусебната посета, беа разменети и работни искуства а се разговараше […]

Повеќе →

Во Подгорица и официјално е основано здружението “Парковите Динариди – мрежа на заштитени подрачја на Динаридите” На основачкото собрание во Подгорица  беше официјално основана регионалното здружение “Парковите Динариди – мрежа на заштитени подрачја на Динаридите”. Претставници на 36 паркови во Регионот на Динарската верига избраа претседател и административниот совет на Асоцијацијата, која ќе им овозможи […]

Повеќе →

Logos Slider