Соработката помеѓу Националниот парк Маврово и Општината Маврово и Ростуше продолжува на сите полиња. Така, на 26-ти и 27-ми ноември 2011 година овие две инстутуции имаа заеднички настап на ЗЕЛС Експо 2011. На овој саем Општината Маврово и Ростуше и Националниот парк Маврово ги презентираа успешно реализираните проекти, проектите кои се во тек, како и […]

Повеќе →

По презентацијата на планинарските и велосипедските патеки вo Инфо центарот во Маврово, на 15.11.2011 година во Салата на советот на Општина Маврово и Ростуша се одржа презентација за жителите на долно-реканскиот крај. На овој настан присуствуваа директорот на НП Маврово г-дин Онер Јакупоски, градоначалникот на општината г-дин Мукрем Мехмеди, претставници од ОКСФАМ Италија, претседателите на […]

Повеќе →

Logos Slider