Викендов  како дел од традиционалната Манифестација Маврово Тур, се одржа и настанот -Маврово маунтинбајк викенд, при што се одржа првата трка во планински велосипедизам на Светската велосипедска федерација (UCI) во Македонија. Во трката се натпреватуваа 15 елитни планински велосипедисти од целиот регион за квалификациони поени за учество на Олимписките игри во Бразил во 2016 година. […]

Повеќе →

Во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис Македонското еколошко друштво (МЕД) во соработка со Националниот парк Маврово одржа неколку предавања во основните училишта кои се наоѓаат на територијата на паркот и општината со цел запознавање на учениците со проектот и неговото значење за заштита на на Балканскиот Рис. Преку овие предавања на кои […]

Повеќе →

Logos Slider