На Илинденскиот празничен жежок викенд во Маврово и регионот си дрмаше долгоочекуваниот летен качувачки настан MAVROVO CLIMBING EPIC CHALLENGE 2015 кој врвеше во супер позитивна качувачка атмофера со многу качување, преубави моменти и силна качувачка енергија. На настанот присуствуваа околу 30 учесници, а покрај Македноските качувачи и алпинисти беа присутни и качувачи од Бугарија и […]

Повеќе →

JAВЕН ПОВИК Согласно своите надлежности определени во член 141-а од Законот за заштита на природата (Службен весник на РМ бр. 67/04, 14/06, 84/07, 35/10, 47/11, 148/11, 59/12, 13/13, 163/13, 41/14) и член 72 став 3 и став 4 од Законот за шумите (“Службен весник на Република Македонија“ бр.64/2009, 24/2011, 53/2011, 25/2013, 79/2013, 147/2013, 43/2014), ЈУНП […]

Повеќе →

Во петок, сабота и недела (07; 08; и 09. август ) во Маврово ќе се оддржи 3-от Еко Грин Маврово Викенд (Eco Green Mavrovo Weekend). Уште една година, прекрасната природа на Маврово ќе биде биде домаќин на сите посетители кои што сакаат да кампуваат, да се забавуваат, рекреираат и целосно да се препуштат на преубавите […]

Повеќе →

Јавен повик за пријавување на кандидати за полагање на стручен испит за чувар во Национален парк Маврово јуни 08, 2015 Врз основа на член 108 од Законот за заштита на природата (“Сл. весник на Република Македонија” бр. 67/04, 14/06, 84/07, 35/10, 47/11, 148/11, 59/12, 13/13, 163/13 и 41/14)и Правилникот за содржината на програмата за полагање […]

Повеќе →

Logos Slider