Согласно годишната програма во којашто се предвидува организација на повеќе еколошки акции, Националниот Парк Маврово на 21 и 22.03.2012 година организираше акција за чистење на регионалниот пат и околината на реката Радика на потегот од с.Трница па сè до с.Скудриње. Активноста којашто се одвиваше во текот на вториот ден, воедно беше и дел од кампањата […]

Повеќе →

Текстот е превземен од “Утрински весник“- автор Киро Кипровски (Текст посветен на убавините на Македонија објавен во шпанскиот весник „Ел мундо“) Во шпанскиот весник „Ел мундо“, неодамна беше објавен напис со наслов „Маврово се бакнува со небото “ , од авторката Јавер Мазора. Текстот е илустриран со две фотографии и тоа фотографија од црквата „Свети […]

Повеќе →

Logos Slider