[:mk] ПСД Макпетрол традиционално во месец мај последните неколку години организира голема планинарска акција – “По Трасата на Гасоводот” . Изминатите години го шетавме теренот во околината на Крива Паланка и можеме да кажеме дека детално го проучивме. За оваа година се определивме да ја смениме локацијата, да им овозможиме на планинарите запознавање и со […]

Повеќе →

[:en] RULES OF CONDUCT  DURING SPORTS-RECREATIONAL FISHING AT THE WATERS AT THE TERRITORY OF THE NATIONAL PARK “MAVROVO”     THE RIVER RADIKA AND ITS CONFLUENTS – It is allowed to fish for sports and recreational purposes from  01.02 to 30.09; – It is allowed to have a daily fish-take of 5 pieces with size of […]

Повеќе →
[jw_easy_logo slider_name="Logos Slider"]