СНЕЖЕН ГРАД На ден 25.02.2012 (сабота) во околината на детскиот рекреативен центар “Бунец“,  ќе се одржи традиционалната манифестација “СНЕЖЕН ГРАД“. Припремите за организација на настанот кој оваа година се организира по 43ти пат, започнаа на 20.02.2012 а истиот традиционално го организираат Детскиот културен центар-“Карпош” од Скопје и Детскиот рекреативен центар Бунец од Маврово. Во изгoтвувањето […]

Повеќе →

Според календарот на Меѓународната скијачка федерација (FIS) од 23.02.2012 до 25.02.2012 година, на падините во близина на жолтиот ски лифт, каде што се наоѓа снежниот парк за сноубордерите ќе се одржи FIS Snowboard Cup-от Маврово 2012. Учество на овој Куп ќе земат натпреварувачи во машка и женска конкуренција во дисциплините BIG AIR (атрактивни скокови) и […]

Повеќе →

Деновиве на патеката „Мирна долина“ ќе се одржат натпревари во нордиско скијање како дел од традиционалниот Мавровски меморијал. Ќе се одржат трки на на 5 километри за жени и на 10 км за мажи, на кои ќе настапат нордијци од Романија, Србија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Словенија, Македонија и првпат од Венецуела. На меморијалот ќе […]

Повеќе →

Logos Slider