Јавната Установа Национален парк „„Маврово“, на седницата на Управниот одбор одржана на 23.02.2015 година, донесе одлука за доделување финансиски средства во износ од 30 000 денари за настраданите во неодамешните поплави во загрозените подрачја во Република Македонија. Водејќи се од принципот на хуманост и солидарност Националниот парк „Маврово“ како општествено-одговорна институција во рамките на своите […]

Повеќе →

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Р.Македонија реализирајќи ја својата програма за 2015 во делот на поддршка на туризмот на 12.05.2015 година (вторник) оствари работна средба со директорот на Националниот Парк Маврово, г-дин Онер Јакупоски на која се предаде комплетна документација во вид на основен проект за „Летање во прирда“ (Zip Line). Проектот […]

Повеќе →

Националниот парк Маврово во соработка со Македонското еколошко друштво (МЕД) одржа работилница посветена на методот на фото – замки. Оваа работилница ја водеа претставниците на МЕД задолжени за имплементација на Програмата за закрепнување на балканскиот рис, а присуствуваа сите ренџери вработени во паркот. Работилницата започна со презентација за историјатот на методот, главните принципи и неговата […]

Повеќе →

Logos Slider