На месноста викана „Смрдливи води“  традиционално еден ден пред галичка свадба се одржа манифестацијата „Ден на одгледувачите на овци и кози“. Како и секоја година посетеноста беше голема а пред посетителите се обратија Министерот за земјоделство Љупчо Димовски, амбасадорот на ЕУ во Македонија Ерван Фуере како и Градоначалникот на општина Маврово и Ростуша Мукрем Мехмеди. […]

Повеќе →

Logos Slider