Заврши и третата работилница за изготвување на Акционен План за заштита на балканскиот рис во НП Маврово која се оджа од 16 до 18.12.2013 во хотелот Макпетрол во Маврово. Учесниците на оваа работилница беа претставниците на Националниот парк Маврово, Македонското Еколошко Друштво и швајцарската организација КОРА. На оваа работилница беа доработени некои заостанати активности од […]

Повеќе →

Во организација на Националниот парк Маврово на 13.12.2013 во хотелот Макпетрол во Маврово се одржа консултативен состанок со цел формирање на советодавни тела на Националниот парк Маврово што како обврска произлегува од Законот за заштита на природата, кои ќе му помогнат на субјектот задолжен за управување на заштитеното подрачје што поефикасно да ја оствари својата […]

Повеќе →

Logos Slider