[:mk] Повеќе илјади гости од земјава и од странство се присутни во селото-музеј Галичник, каде годинава се одржува полувековен јубилеј на традиционалната Галичка свадба. Меѓу гостите ќе бидат и претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов и министерот за надворешни работи Никола Попоски придружуван од претставници на дипломатскиот кор. Утрото активностите почнаа со канење на кумот […]

Повеќе →
[jw_easy_logo slider_name="Logos Slider"]