За рекреативно уживање низ ски центарот Маврово, во функција е едноседот и старото, сега веќе реновирано бачило кое неодамна е пуштено во функција.Скијање на стазите сеуште нема. Ова е амбиентот од вчерашниот ден, 26.12.15 Превземено од: www.skimacedonia.mk (фото: Владимир Овчаров)    

Повеќе →

Светската организација за заштита на природата WWF Адриа во соработка со мрежата на заштитени подрачја Паркови Динариди ќе реализира четиригодишен проект „Заштитените подрачја за природата и луѓето“. Проектот претставува продолжение на иницијативата „Паркови на Динарската верига“  преку која е основана мрежата Паркови Динариди, каде што членуваат повеќе од 50 паркови од осум земји од регионот. […]

Повеќе →

Националниот парк „Маврово“ согласно своите надлежности и планови за работа, а согласно годишната програма за работа на ден 16.12.2015 година изврши порибување на водите на територијата на паркот. Оваа активност се одвиваше по втор пат оваа година според програмата за есенско порибување додека првото порибување за 2015 година се изврши во март при што беа […]

Повеќе →

Ски центарот Заре Лазаревски и оваа година нуди нови и подобрени услови за зимување. Нивните најнови понуди може да ги погледнете на приложените линкови.   УЖИВАЈТЕ ВО СНЕЖНИТЕ АВАНТУРИ ЦЕЛА СКИ СЕЗОНА ЗА САМО 10.000 денари. До 27.12.2015 ви нудиме можност да купите годишна Ски Карта за само 10.000 денари. Вирмански, уплатата за При-пејд (промотивна) […]

Повеќе →

Одлуката за воспоставување на 11 декември како интернационален ден на планината, беше донесена во 2003 година на собрание на Обединетите Нации, и истото е направено со  цел да се одбележи и даде значење на важноста на овие геолошки форми на планетата земја. Во чест на овој ден ви го приложуваме видео линкот  во кој  накратко […]

Повеќе →

Logos Slider