[:mk]Националниот парк Маврово како и секоја година активно се вклучува во манифестацијата „Ден на дрвото“ па така и оваа година високата снежна покривка не беше пречка вработените во паркот да ја извршат планираната акција. Во близина на месноста Црн камен се изврши потсејување на 10 кг. елово семе кое потекнува од семејните состојни регистрирани на […]

Повеќе →

[:mk] Националниот парк „Маврово“ согласно своите надлежности и планови за работа, а согласно годишната програма за работа на ден 28.11.2016 година изврши порибување на водите на територијата на паркот. Денес во водите на Мавровкото езеро и река Радика беа пуштени 20 000 парчиња поточна пастмка (salmo faroides) со тежина приближно 5 грама која е набавена […]

Повеќе →

[:en]From: skimacedonia.mk By: Dimitar Popov Realizing that there is a chance for good leftovers of snow on mt Deshat, a titan arising above Rostushe and Bitushe, i went up with my ski touring gear to see if there is opportunity for good ski lines. I met the first good snow for skins at 1640 m […]

Повеќе →
[jw_easy_logo slider_name="Logos Slider"]