Нејзината екселенција амбасадорката на Австралија г-ѓа Џулија Фини беше во официјална посета на НП Маврово и општината Маврово и Ростуше. Амбасадата на Австралија има седиште во Белград но истата е акредитирана и за Р.Македонија и Р.Црна Гора. Амбасадорката беше примена од страна на директорот на ЈУНП Маврово г.дин Онер Јакупоски и градоначалникот на општина Маврово […]

Повеќе →

И З В Е С Т У В А Њ Е Ве известуваме дека од 01.02.2015 година на водите на територијата на Националноиот парк Маврово, рекреативниот риболов е дозволен и тоа: – Река Радика и притоки од 01.02 до 30.09 – Мавровско езеро од 01.02 до 30.10 •Риболовна дозвола се издава само на лица што […]

Повеќе →

Logos Slider