Програмата за закрепнување на балканскиот рис (БЛРП) се наоѓа во реализирање на третата фаза. Националниот парк Маврово е едно од најважните заштитени подрачја за опстанокот на популацијата на балканскиот рис. Во интерес на администрацијата на паркот е да се вклучи во спроведување на активностите кои ќе се реализираат на територијата на паркот. На барање на […]

Повеќе →

По повод 8 Сптември – Денот на независноста на Македонија, по 22 –ри пат се одржа традиционалната планинарска акција Искачување на Голем Кораб. Како и претходните години сведоци бевме на голема заинтересиранст за освојување на највисокиот врв во Македонија.  Националниот парк Маврово изразува голема благодарност на сите што учествуваа на овој настан и како и […]

Повеќе →

Logos Slider