Годинава како дел од одбележувањето на празникот „Успение на Пресвета Богородица“ во водите на Мавровско езеро, во село Леуново ќе се одржи вториот Богородичен пливачки маратон „Леуново 2020“. Пливачкиот маратон ќе се одржи на 29 август. Маратонот ќе стартува во 11ч. на плажата кај хотел Радика во с.Леуново, а според досега пристигнатите пријави се очекува учество на повеќе од 60 пливачи од 10 клуба .
ПРОГРАМА:

3та трка од Македонскиот куп во далечинско пливање
II Богородичен пливачки маратон
Маврово 29.08.2020

09:00 – 09:30 – Доаѓање на пливачите на местото на старт
10:00 – Маркирање на пливачите со броеви
10:30 – Свечено отварање на 3та трка од Македонскиот куп во далечинско пливање
Збор ќе земат претседателот на Националната пливачка федерација м-р Aлександар
Филипчев,Директорот на Националнито парк Маврово г-дин Самир Ајдини
10:50 – Повикување на пливачите да влезат водата
11:00 – Старт на трката
12:00 – Старт на промотивната трка од 800 метри
13:00 – Прогласување на победници
13:30 – Заеднички ручек на организаторите во х.Бистра

Пропозиции за учество
Технички организатор:
• Пливачки Клуб Бета Шаркс
Ул.Козле бр.87 1000 Скопје
Депонент:Уни Банка АД Скопје
Бр. на сметка:240080109250155
Место на одржување:
• Трката ќе се одржи на местот Леуново и ќе се плива во круг,еден круг ќе биде со
должина од 500метри.
Дата на одржување:
• 29.08.2020 Леуново(под х.Радика) -2,5 КМ
Старт на трката:
• 11:00
Котизација:
• 500 денари по натпреварувач
Пријавување:
• 2 дена пред почеток на трката(пријавата треба да биде на меморандум од клуб и
да ги содржи следните податоци:Име и Презиме на пливачот и дата на
раѓање)
Откажување на пливачи:
• Технички состанок еден ден пред трката
Пријавите се испраќаат на :
• aleksandarf@yahoo.com ; nacionalnaplivackafederacija@yahoo.com
Награди:
• Првите три натпреварувачи во сите кетагории ќе бидат наградени со медали и
пехари
• Во аполутка категорија победниците добиваат парични награди како и пехари
• Пливачите во промотивната трка добиваат дипломи за учество
Поради почитување на протоколите, бројот на пливачи е ограничен на 40. Предност ќе
имаат пливачите кои веќе настапиле на првата трка од Купот.
Клубовите кои нема навремено да ги пријават пливачите во предвидените рокови
истите нема да имаат можност да настапат

Бодување

МАШКИ/ЖЕНСКИ
Место Бодови
1 15
2 13
3 11
4 10
5 8
6 7
7 6
8 5
9 4
10 3
11.-и останати кои ќе ја завршат трката добиваат по 2 бода
Поделбата на бодовите е според правилата на LEN и FINA на кои е обврзана Националната пливачка
федерација
КАТЕГОРИИ и ДАЛЕЧИНИ
2,5Км
• Категорија 1 18г и постари(пливачи родени 2002 и постари)
• Категорија 2 15-17г(пливачи родени 2003-05)
• Категорија 3 12-14г(пливачи родени 2006-08)
800 МЕТРИ – промотовивна трка
• Пливачи помлади од 12 години ( 2009 и помлади)

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider