[:mk]

Од 28.03 до 01.04.2011 год. во просториите на Информативниот туристички центар во М. Анови, а во рамките на проектот „Заштита на животната средина, економски развој и промоција на одржлив еко-туризам во НП Маврово“ во реализација на Националниот парк Маврово, OXFAM Италија, Cooperaziobe Italiana, GVC и Министерсвото за животна средина и просторно планирање и со цел зајакнување на капацитетите на Националниот парк Маврово на дел од вработените  ке се оджи обука за ГИС. Вовед во основните функции на ГИС и неговата примена, Истражување на ГИС картите: Дефинирање на функции, слоеви, и рамки на податоци, Истражување на ГИС база на податоци: Истражување на атрибутивни табели; идентификување на карактеристики ќе бидат само дел од темите кои ќе се обработат во текот на оваа обука. Главната цел е учесниците да бидат во состојба да го разберат ГИС-от како систем, неговите функции и нивната примена во секојдневните задачи. Запознавање на основните ГИС формат и термини (атрибут табели, функции).

[:]

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

[jw_easy_logo slider_name="Logos Slider"]