Ј.У. Национален парк Маврово и МИТ Универзитетот Скопје, претставени од Директорот на паркот Самир Ајдини и Ректорот на Универзитетот Проф. Д-р Маријан Стефановски, потпишаа Меморандум за соработка. Со потпишувањето на овој документ се отвораат можностите за соработка помеѓу двете институции заради унапредување на високо-образовната, научно истражувачката и применувачката односно апликативната дејност. Овој меморандум ќе овозможува поттикнување на соработка во широк спектар на активности и иницијативи од взаемен интерес за едукација и подобрување на знаењето и стручноста.

Со потпишувањето на овој документ двете страни превзедоа обврски кои треба да се исполнат со цел унапредување на високо-образовната, научно истражувачката и применувачката односно апликативната дејност.

Двете страни се согласија дека сите заеднички активности ќе бидат заеднички планирани, договорени и потврдени со посебен договор за взаемна соработка.

 

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider