Материјалот е превземен од:  skimacedonia.mk

Автор: Димитар Попов

 

Сваќајќи дека постои шанса за добри остатоци од снег на планината Дешат, титанот кој се издига над Ростуше и Битуше, отидов со ски опрема да проверам дали постои можност за добри ски линии. На 1640м се сретнав со првиот добар снег за кожи, а продолжи да биде добар и нагоре. Тоа беше се уште првиот слој на снег, малку трансформиран, па темпирав кога ќе фати сенка, да стегне снегот, да избегнам оштетување на скиите. Скијав добри 680 m линија надоле на источната страна. Прекрасен ден за добредојде на сезоната во Маврово.

deshat-ski-touring-1

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider