Угледниот Американски интернет медиум „Huffington Post“ ја стави црквата во вода Св. Никола во Маврово на врвот на најубавите напуштени цркви во светот. Под наслов „Напуштените цркви се мистериозно убави“ освен црквата во Маврово на оваа листа се најдоа фотографии од напуштени цркви од САД, Белгија, Камбоџа, Франција и Ирска. Целата сторија како и галеријата може да ја погледнете на следниов линк:
http://www.huffingtonpost.com/2013/09/22/abandoned-churches_n_3954972.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider