На завршната конференција посветена па проектот „Промоција на еко производи во прекуграничната област“ финансиран од Европската унија како дел од ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Македонија и Албанија, ЈУНП Маврово како еден од клучните партнери на самиот проект се стекна со Сертификат за еднаквост со одредбите на Законот за органско земјоделско производство на Р.Македонија.

Сертификатот се издава врз база на претходно извршена теренска контрола со која од страна на ПРО ЦЕРТ КОНТРОЛА И СЕРТИФИКАЦИЈА се утврдени потенцијалите и квалитетот на органските и земјоделските продукти кои се наоѓаат на територијата на НП Маврово.

Сертификатот одобрува собирање на самоникниви видови на растенија и плодови, определени со посебна спецификација и статус.

pcs1 pcs3

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider