veleslalom 2016

Почитувани, Ве известуваме дека од 19 до 21 февруари, ќе се оддржи традиционалниот Четиринаесетти аматерски хуманитарен велеслалом – Маврово 2016. Средствата собрани преку оваа хуманитарна активност ќе бидат наменети за поддршка на децата без родители и родителска грижа од „СОС Детско село Македонија“, кое е член на големото семејство од 134 вакви  “Детски села” низ целиот свет, а чија […]

Повеќе →
Radika 9

Почитувани   Ве известуваме дека на 05.02.2016 стартува риболовната сезона во водите на територијата на Националниот парк Маврово.   Ценовникот на дозволи за спортско-рекреативниот риболов е:   Дневна Дозвола                                200,00 ден. Седумдневна Дозвола               […]

Повеќе →
pcs2

На завршната конференција посветена па проектот „Промоција на еко производи во прекуграничната област“ финансиран од Европската унија како дел од ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Македонија и Албанија, ЈУНП Маврово како еден од клучните партнери на самиот проект се стекна со Сертификат за еднаквост со одредбите на Законот за органско земјоделско производство на Р.Македонија. Сертификатот се […]

Повеќе →
khr3

На 29.01.2016 во хотелот Радика – с. Леуново беше организирана завршната конференција за проектот „Промоција на еко производи во прекуграничната област“ финансиран од Европската унија како дел од ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Македонија и Албанија. На истата учествуваше и директорот на Националниот Парк Маврово м-р Онер Јакупоски кој се обрати до сите присутни и зборуваше […]

Повеќе →
5

Новитети за поквалитетен планински туризам во Националниот Парк Маврово   Маврово (18.01.2016) – Националниот парк Маврово и Здружението на водичи во планина Апленд  Доживување потпишаа договор со кој ја продлабочија својата соработка за организирање и спроведување на планински тури на територијата на паркот. Со овој договор, покрај ексклузивното право за користење на детската патека Бунец […]

Повеќе →

Logos Slider