По повод прославата на 5-ти мај – Денот на општината Маврово и Ростуше, во посета на регионот пристигнаа гости од општината Борнова, Р. Турција. Покрај присуството на градоначалникот на општина Борнова, како дел од делегацијата беа и петнаесетина гости кои потекнуваат од овие региони. Во програмата за пречек на гостите, беа предвидени и остварени посети на неколку институции и позначајни локации на територијата на НП Маврово, прошетки во Скопје, Тетово, Охрид и Битола, а на свеченото одбележување на Денот на општината, беше официјализирано збратимувањето помеѓу двете општини.

Делегацијата во текот на вчерашниот ден ( 02.05.2012 среда) ги посети просториите на ЈУНП Маврово, како и дел од природните убавини во близина на Мавровското езеро.

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider