ЈУНП “Маврово„ во координирана работна акција со локалната самоуправа, успешно ја спроведоа дислокацијата на бачилото кај ледничко езеро Локув. Бачилото беше бесправно изградено пред повеќе од 15 години и истото претставуваше потенцијална опасност за флората и фауната во и околу самото езеро. Регионот околу ледничкото езеро спаѓа во групата на региони со највисок степен на заштита, а спроведувањето на оваа акција после толку долг период, го носи овој локалитет еден чекор понапред во намерата истиот да прерасне во значајна туристичка атракција.

Во акцијата учествуваа неколку вработени на ЈУНП Маврово од ревирство Ростуше.

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider