Почитувани,

Ве известуваме дека од 01.02.2019 година започнува сезоната за спотско-рекреативен риболов на водите во Националниот парк „Маврово“.

Риболовни денови:

  • Мавровско езеро: До 01.06.2019 – Петок, сабота, недела и државни празници, а по 01.06.2019 риболовот е дозволен секој ден до 31.10.2019.
  • Река Радика и притоки: Петок, сабота, недела и државни празници до 30.09.2019

Ценовник на риболовни дозволи:

  • Дневна риболовна дозвола                               200,00 ден.
  • Седумдневна риболовна дозвола                  1000,00 ден.
  • Петнаесетдневна риболовна дозвола           1700,00 ден.
  • Годишна риболовна дозвола                          4000,00 ден.

Риболовна дозвола се издава единствено со приложување на риболовна легитимација со доказ за подмирено членство за 2019 година.

Пункт за издавање на риболовни дозволи е Информативниот туристички центар.

За други информации околу издавањето на риболовните дозволи обратете се на:

Е-пошта: infopoint@npmavrovo.org.mk

Tel. 042/489-425

ПРАВИЛАТА НА ОДНЕСУВАЊЕ ПРО СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВЕН РИБОЛОВ ВО ВОДИТЕ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „МАВРОВО“ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРЕВЗЕМЕТЕ ТУКА

Со почит,

Ј.У. Национален парк „Маврово“

 

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider