И З В Е С Т У В А Њ Е

Ве известуваме дека од 01.02.2015 година на водите на територијата на Националноиот парк Маврово, рекреативниот риболов е дозволен и тоа:

– Река Радика и притоки од 01.02 до 30.09

– Мавровско езеро од 01.02 до 30.10

•Риболовна дозвола се издава само на лица што поседуваат легитимација за рекреативен риболов

•Риболовните дозволи се издаваат на означените пунктови:

* Управна зграда на Националниот парк „Маврово“

* Информативен туристички центар

Висина на надоместок за риболовни дозволи на водите на територијата на Националниот парк Маврово za 2015 изнесува:

1. Годишна риболовна дозвола    4000.00 денари

2. Петнаесетдневна дозвола         1700,00 денари

3. Седум дневна дозвола                1000,00 денари

4. Дневна дозвола                              200,00 денари

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider