Со цел зајакнување на на капацитетите на вработените во Националниот парк Маврово, во соработка со  Македонското еколошко друштво, а во рамките на проектот за Закрепнување на балканскиот рис организираа обука за работа со ГПС уреди ГИС системот како и за работа со корисни апликации кои ќе се употребуваат во редовната работа на вработените во паркот.

Обуката беше спроведена на 20.04.2015 во просториите на Информативниот туристички центар и се состоеше од теоретски предавања како и теренска активност со што вработените се запознаа со начинот на работа со ГПС уредите нивните можности како и примената на истите во редовната работа и исто така како истите податоци да се обработат и да се искористат.

Оваа обука беше успешно спроведена, а унапредувањето на соработката со МЕД ќе придонесе за организирање на уште неколку слични обуки и тренинзи и размената на искуствата на двете организации ќе придонесе за унапредување на заштитата на животната средина и дивиот свет во Националниот парк Маврово.

DSC00686 DSC00691 DSC00696 DSC00694 DSC00693

 

 

 

 

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider