На покана на Ректорот на Универзитетот за Шумарство во Софија, Бугарија Д-р Иван Илиев, Директорот на Националниот парк „Маврово“ Самир Ајдини, присуствуваше на тркалезна маса на тема „Улогата на универзитетот, научните и државните институции за поврзување на широката јавност со Граѓанската наука.

Националниот парк Маврово беше презентиран од страна на директорот при што беше потенцирано значењето на заштитата на животната средина и можностите за развој и унапредување на туризмот.

Беше договорено дека во наредниот период ќе се потпише меморандум за соработка помеѓу двете страни.

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider