Националните паркови во последниов месец одржаа серија состаноци со цел да се интензивира соработката за изнаоѓање заеднички решенија кои се однесуваат на еко-системските услуги и начинот на нивното ефектуирање за заштитените подрачја.

Последниот се одржа во Информативниот туристички центар во Националниот парк Маврово каде што претставниците на парковите предводени од директорите дискутираа за продлабочување на соработката помеѓу парковите предлагајќи конкретни решенија за унапредување нн Заштитата на животната средина и промоција на одржливиот туризам. Со зклучоците донесени на овие состаноци парковите зеднички и со усогласени ставови ќе настапуваат пред надлежните органи.

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider