Деновиве се одржаа две работни средби помеѓу партнерските организации од проектот ” Подобрување на управувањето во националните и природните паркови во преку-граничната област”. Менаџментот на ЈУНП Маврово и менаџментот на НП Луна и природниот парк  Кораб- Коритник од Р.Албанија, одржаа две средби на кои покрај меѓусебната посета, беа разменети и работни искуства а се разговараше и за продлабочување на соработката и збратимување на парковите со цел поголемо искористување на финансиските средства кои се достапни преку европските развојни фондови. И двете страни искажаа задоволство од реализацијата на проектот од кој очекуваат огромни придобивки. И двете страни наскоро ќе ги завршат сите проектни активности и ќе отпочнат со активно користење на веќе инсталираната ГИС опрема.

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider