Претставници на ЈУНП Маврово беа дел од работилница за зајакнување на капацитетите на вработените во Центарот за развој на Источен плански регион и општините во регионот. Овие работилници се спроведуваат во рамките на Програмата за зачувување на природата во Македонија – фаза 2, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) и Центарот за развој на Источен плански регион. Крајна цел од реализацијата на овие средби е формирање на едно поголемо заштитено подрачје кое се простира во неколку општини од источниот плански регион. Во тој контекст преку неколку презентации и дискусии пред гостите беа презентирани работните искуства , права, обврски и проблеми со кои вработените од ЈУНП Маврово секојдневно се соочуваат. Покрај останатите, пред присутните се обрати и директорот на ЈУНП Маврово г.дин Самир Ајдини

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider