Оваа година, во периодот од 22-24 Јули, во Маврово, за прв пат ќе се организира голем спортски
и забавен настан од меѓународен карактер, кој опфаќа параглајдерство, велосипедизам и
забава на отворено (Open Air Party).

Маврово опен е поддржан од повеќе спонзори и институции помеѓу кои и ЈУНП Маврово кој во иднина ќе даде поголема поддршка за организација на вакви и слични настани од кои произлегуваат и конкретни активности кои значително ќе ја збогатат туристичката понуда.

Овој настан претставува продолжување и омасовување на досегашните традиционални меѓународни натпревари во параглајдерство, насловени во минатото како “Gostivar Paragliding Cup 2012, 2013 и 2014“, како и “Gostivar Open 2015“.

Ве очекуваме!

http://mavrovoopen.mk/

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

mavrovo1 13346672_509945722463437_5012443733085623860_n

 

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider