На иницијатива на Министерството за животна средина и просторно планирање денес на територија на националниот парк Маврово и општината Маврово и Ростуше се организираше еколошка акција под мотото “Почиста општина,поздрава животна средина”.

Во акцијата  покрај Јавната Установа Национален Парк  Маврово, активно се вклучи и општината Маврово и Ростуше како и други локални институции. Учесниците чистеа смет и отпадоци покрај регионалниот пат Маврово – Дебар, по течението на реката Радика, како и околу Мавровското езеро.

Ваквите акции се дел од програма за работа на Националниот Парк Маврово и истите ќе продолжат и ќе бидат поддржувани и во иднина.

cistenje-2 chistenje1

cistenje-3  11016616_803277693060761_29248213_n

Остави Коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можете да ги користите следниве HTML тагови и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Logos Slider