Јавната Установа Национален Парк „Маврово“ согласно своите надлежности и планови за работа, како и годишната програма за работа, денес 29.04.2022 го изврши “пролетното” порибување на водите на територијата на паркот. Преку оваа редовна активност Мавровското езеро беше порибено со 200кг крап и 100 кг поточна пастрмка (salmo faroides) , а реката Радика со 100 кг […]

Повеќе →

Во Националниот парк Маврово во хотел Радика во с. Леуново од 30.03.2022 до 31.03.2022 година се одржа технички состанок на претставници на надлежните институции од С. Македонија и претставници на институции и експерти од Словенија и Хрватска вклучени во управувањето со големите месојади. Состанокот го отвори Директорот на Националниот парк Маврово Самир Ајдини кој ја […]

Повеќе →

Здружението за истражување, анализа, стандардизација и сертификација ИАСС Скопје по претходна анализа на компанијата за општествена одговорност, грижа за вработените, грижа за околината, филантропија, посветеност за напредок на општеството како и позитивен пристап во соработката со трети компании одлучии дека Ј.У. Национален парк „Маврово може да се стекне со “Сертификат за општествена одговорност IASS: RES.C […]

Повеќе →

Logos Slider